header4

 

Tisztelt vendéghorgászok!

Az erőműi tavon lévő horgászházak(stégek), kiadása(bérbeadása) a halászati törvény értelmében (hhvtv) a vízkezelőnek, jelen esetben az Oroszlányi Horgász Egyesület(OHE)-nek az engedélyével lehet.

Kérjük, horgászház(stég), bérlés, -foglalás előtt, a saját érdekükben, kérjenek tájékoztatást az egyesület elérhetőségein, továbbá a problémák elkerülése érdekében, minden esetben kérjék a bérbeadótól a folyó évi OHE stégkiadási engedélyt.

Változás történt a napijeggyel horgászók által alkalmazható horgászmódszerekben és elvihető halak mennyiségében. Kérjük, a horgászat megkezdése előtt, figyelmesen olvassa el az alább található tájékoztatót.


Napijegy értékesítés Online a www.horgaszjegy.hu weboldalon és személyesen az alábbi helyen! (A honlap nevére kattintva elérhető.)

Alpha Horgászbolt

2840 Oroszlány, Rákóczi Ferenc u. 108.

phone icon +36 20 2977779

Logo www.alphahorgaszbolt.hu

email icon info@alphahorgaszbolt.hu

Face LOGO https://www.facebook.com/alphahorgaszbolt

 

Nyitvatartási időben: 

H-Cs: 08.00 - 17.00 óráig

Péntek: 08.00 - 17.00 óráig

Szombat: 08.00 - 13.00 óráig

Vasárnap: 08.00 - 12.00 óráig

Napijegy vásárlása csak készpénzes fizetéssel lehetséges!

Máshol nincs napijegy értékesítés!


A 2023 évben fogott 13+ kg-os pontyok fotói facebook oldunk albumában található ide kattintva elérhető.

A 2022 évben fogott 15+ kg-os pontyok fotói facebook oldunk albumában található ide kattintva elérhető.

A 2021 évben fogott 15+ kg-os pontyok fotói facebook oldunk albumában található ide kattintva elérhető. 


HORGÁSSZON ÉJJEL - NAPPAL, 24 órán keresztül az O.H.E. horgászvizein!

Vendéghorgászok napijeggyel az Oroszlányi Erőmű hűtőtaván (Erőműi tó, víztérkód: 11-025-1-1), a Bokodi Öreg tavon (Bokodi Öreg-tó, víztérkód: 11-040-1-4) és a XVI/1.sz. tavon (XVI/1.sz. tó, víztérkód:11-075-1-1) horgászhatnak, a Halászati törvény, a MOHOSZ országos horgászrendje, az OHE horgászrendjének és a napijegyes tájékoztatóban feltüntetett ELŐÍRÁSOK betartásával! 


VENDÉGHORGÁSZ HORGÁSZRENDI KIVONAT ÉS KIEGÉSZÍTÉS

 

A SZABÁLYZÁSOK RÖVID ISMERTETÉSE VENDÉGHORGÁSZOKNAK. A TELJES HORGÁSZREND A www.orhe.hu/dokumentumok MENÜ PONT ALATT TALÁLHATÓ, ELVÁRT A TELJES HORGÁSZREND BETARTÁSA!

Főállású halőr telefonszáma: +36 30 316 – 0057, +36 30  541 – 0046,

Vendéghorgászok napijeggyel az Oroszlányi Erőmű hűtőtaván (Erőműi tó, víztérkód: 11-025-1-1), a Bokodi Öreg tavon (Bokodi Öreg-tó, víztérkód: 11-040-1-1) és a XVI/1.sz. tavon (XVI/1.sz. tó, víztérkód:11-075-1-1) 0-24 óráig horgászhatnak, a Halászati törvény, MOHOSZ Országos horgászrendje és az OHE horgászrendjének betartásával!

Foglalt hely nincs, minden horgász az érkezés sorrendjében foglalhat horgászhelyet, az Erőműi tavi horgászállások magántulajdonban vannak, azokon csak a tulajdonos engedélyével szabad tartózkodni!

A mozgáskorlátozott horgászok számára kijelölt helyen addig bárki horgászhat, ameddig a kijelölt horgászhelyet nem akarja igénybe venni mozgáskorlátozott horgász.

Vizeinkben fürdeni és vízben állva horgászni nem szabad. Vízparton, horgászálláson hangoskodni, lármázni, hangosan zenét hallgatni tilos!

Szemetelni, szemetet lerakni és szemetes horgászhelyen horgászni TILOS!

Vendéghorgászt szabálysértés esetén az OHE. elnöke saját hatáskörében (az eset súlyosságától függően) 1 - 5 évig eltilthatja az egyesület vízterületein történő horgászattól.

Aki a halőr felkérésre az ellenőrzéshez (tanú) nem nyújt segítséget, fegyelmi vétséget követ el.

A Bokodi Öreg tavon és a XVI/1-es tavon jégről saját felelősséggel szabad horgászni, az Erőműi tavon jégen horgászni és tartózkodni tilos!

A megtartani kívánt pontyot (vendéghorgásznak 3 kg alatti) azonnal be kell írni a fogási naplóba, a fogás időpontjának (hónap, nap, óra, perc), a hal súlyának és hosszának feltüntetésével (a hosszát a KÓD rovat utolsó sorába cm-ben), a méret és mennyiségi korlátozással nem védett halakat távozás előtt. Arab számokat kell használni. A fogási naplóba beírt, megtartott halat a hal elvitelekor „X”-el kell jelölni, a fogás bejegyzése elé.

Mérleg használata kötelező.

Egy haltartó szákban vagy pontyzsákban egyidejűleg, csak egy horgász zsákmánya tárolható.

A „mágnes horgászat” tilos.

Erőműi tavon:

Tilos horgászni a kijelölt kíméleti területeken! A patkógát mögötti és az „A” oldal (oroszlányi) elején a Bokodi út felől, táblával és bójával megjelölt területeken.

Horgászállásra a halőrnek szabad bejárást kell biztosítani, a bejáró napnyugtától napkeltéig működőképes jelzőberendezés használata esetén (csengő) lezárható, de a jelzésre azonnal reagálni kell.

Horgászálláson ebeket csak gazdájuk jelenlétében szájkosárral, illetve pórázon lehet tartani, úgy, hogy a környező állások tulajdonosait és a halőrök munkáját ne zavarja.

Sátrazást a halőrnek telefonon előre be kell jelenteni.

Az erőműi tavon a napijeggyel horgászók részére is engedélyezett a csónak használat, de csak egyesületi tag tulajdonában lévő és megfelelő azonosítási számmal ellátott csónakból, hozott csónak nem használható. A csónakhasználati rend és a hajózási szabályzat betartása kötelező, csónak használat csak saját felelősségre végezhető.

November 1. és március 31 között halradar/szonár használata és ezek alkatrészeinek csónakban való elhelyezése is TILOS, továbbá a 07 - 19 óra között a csónakos éjszakai horgászat és a csónakos közlekedés TILOS, kivéve a behúzás/behordás, halfárasztás, illetve a telepített bója környékének etetése.

Az Erőműi tavon behúzásos/behordásos horgászmódszer kizárólag a horgászrendben meghatározott általános előírások, valamint a külön fejezetben taglalt szabályozás mellett lehet, melyet csak felnőtt horgász folytathat, bojlis behúzós napijegy váltása és online regisztráció után. Bojlis vendégjegy 3 horgászbot használatára jogosít.

A horgászhelyen vagy horgászálláson szákban, hűtőszekrényben, hűtőládában fellelhető hal mennyisége nem lehet több a folyamatos kint tartózkodás során kifogott és a fogási naplóba bejegyzett mennyiségnél. Hűtőszekrényben, hűtőládában csak egészben tárolható hal. A halőr kérésére a hűtőszekrény, hűtőláda tartalmát meg kell mutatni! A megtartani kívánt halat a fogási naplóval együtt a távozó horgásznak magával kell vinni. Több napig tartó horgászat esetén a horgász egy időben legfeljebb a Hhvtv. által megengedett "2 naptári nap alatt megfogható halmennyiséget tarthat magánál a horgászhelyen, vagy a horgászathoz használt vízi járműben, aminek meg kell egyezni az adott időszakban a fogási naplóba bejegyzett mennyiséggel".

Bokodi Öreg tavon:

Horgászni a tó két oldalán lehet, a völgyzáró gáton (Bokodi út mellett) TILOS.  A behúzós horgászat nem engedélyezett, csónak használata TILOS. Gépjárművet a kijelölt parkolóban kell hagyni, a vízpartra behajtani TILOS. Tűzrakás csak a kijelölt helyen, hozott faanyagból vagy zárt tűzterű grillsütőben engedélyezett. Sátrazást a halőrnek telefonon előre be kell jelenteni. Etetőhajó használata tilos.

XVI/1 sz. tavon:

Horgászni a tó mindkét oldalán és a völgyzáró gáton is lehet, kivétel a táblával jelzett partszakasz. A behúzós horgászat nem engedélyezett, csónak használata TILOS! A vízpart melletti útra gépjárművel csak a ki és bepakolás idejére szabad, ott parkolni TILOS, a kijelölt parkolót kell használni. Tűzrakás csak a kijelölt helyen, hozott faanyagból vagy zárt tűzterű grillsütőben engedélyezett. Sátrazást a halőrnek telefonon előre be kell jelenteni. Etetőhajó használata tilos.

Pontyra fajlagos tilalmi idő nincs!

Vendéghorgászoknak 3 kg feletti pontyot megtartani nem szabad, azt kíméletesen vissza kell engedni a tóba!

A compó, a széles kárász (arany kárász) és pisztráng sügér (fekete sügér) megtartása TILOS!

Törpeharcsára minden napijeggyel rendelkező horgászhat és súly korlátozás nélkül köteles megtartani!


 

NAPI TERÜLETI HORGÁSZENGEDÉLY (Halas)

Jogosít 1 db méretes ponty (32 cm feletti, de 3 kg alatti) és 2 kg méret és mennyiségi korlátozással nem védett hal elvitelére. Ragadozóhal elvitele tilos, ragadozóhalra csak pergető módszerrel szabad horgászni.

Megtartható napi (24 óra) 1db ponty (32cm feletti, de 3 kg alatti) és 2 kg méret és mennyiségi korlátozással nem védett hal. 24 órás jegy: 10.000 Ft.


BOJLIS NAPI TERÜLETI HORGÁSZENGEDÉLY (Behúzós, 3 botos)

Hal elvitelére nem jogosít, a megfogott halat kíméletesen vissza kell engedni. Kizárólag az erőműi tóra érvényes, online regisztráció után kezdhető meg a horgászat. Ragadozóhalra horgászni TILOS. A horgászrendben lévő behúzás/behordás szabályainak ismerete és betartása kötelező. Bojlis vendégjegy 3 horgászbot használatára jogosít. 24 órás jegy: 7.000 Ft.


SPORTCÉLÚ NAPI TERÜLETI HORGÁSZENGEDÉLY (C&R)

Hal elvitelére nem jogosít, a megfogott halat kíméletesen vissza kell engedni. Ragadozóhalra csak pergető módszerrel szabad horgászni. 24 órás jegy: 5.000 Ft.


"GYERMEK HORGÁSZ" ÉVES TERÜLETI HORGÁSZENGEDÉLY

Egy úszós készség használatára és 18 évet betöltött személy felügyeletével jogosít horgászatra. Elvihető heti 5 kg méret és mennyiségi korlátozással nem védett hal. Méret és mennyiségi korlátozással védett hal elvitelére nem jogosít, ezért azt kíméletesen vissza kell engedni. Éves jegy: 3.000 Ft.